Sponsors

   

Nieuws

Chalet terug open vanaf maandag 22 juni

Beste leden

 

Twee weken geleden lieten we jullie weten dat de opening van de chalet onder de huidige corona-maatregelen een aantal extra uitdagingen met zich meebrengt, waardoor een opening op korte termijn niet haalbaar leek. Heel wat denk-, praat- en organisatiewerk later zijn we heel blij om jullie te kunnen melden dat de chalet terug open zal gaan vanaf maandag 22 juni! Eindelijk tijd voor dat terrasje na de training dus 😊

 

Voor de hele horeca gelden echter een aantal veiligheidsrichtlijnen en dat is voor ons niet anders. We hebben de indeling van de chalet alvast corona-proof gemaakt en een ‘Reglement voor drinkers, praters en genieters (klanten dus)’ opgesteld. Dit reglement vinden jullie in bijlage. Mogen wij jullie vragen om deze puntjes even aandachtig door te nemen voor je thuis vertrekt en toe te passen tijdens jullie bezoek? Wij rekenen namelijk ook nu weer op jullie om het plezant en veilig te houden voor iedereen.

 

Rest ons nog de kwestie van de toogdiensten; zonder tooguitbaters kan er uiteraard niet geconsumeerd worden… Zoals altijd wordt van elk toogdienstplichtig lid verwacht dat hij/zij een aantal toogdiensten op zich neemt. Ook nu is dat niet anders, maar dit seizoen dient elk lid slechts 2 in plaats van 3 toogdiensten te doen. Elk nadeel heb zen voordeel hè! Aangezien 22 juni voor iedereen kort dag is, vragen we je om zo snel mogelijk je toogdiensten in te plannen en dit op volgende wijze:

 • Voor de snelle beslissers: per mail aan joycepelgrims@hotmail.com uiterlijk op zondag 21 juni
 • Voor de iets minder snelle beslissers: op de lijsten in de chalet vanaf maandag 22 juni tot en met zondag 5 juli
 • Voor de niet-beslissers: jullie toogdienst zal door de verantwoordelijke zelf ingepland worden na 5 juli. Indien deze wordt ingepland op een moment waarop je niet beschikbaar bent, dien je zelf voor vervanging te zorgen

 

De toogdiensten die reeds ingepland waren tussen 26 juni en het einde van het seizoen, blijven gewoon staan. Mocht je jouw reeds ingeplande toogdienst(en) toch willen wijzigen, dan kan dit tot en met 21 juni per mail aan joycepelgrims@hotmail.com.

 

Van 22 tot en met 25 juni zal de toog uitgebaat worden door het TOGS-bestuur, dit geeft ons de mogelijkheid om hier en daar nog wat bij te sturen. We informeren jullie tijdig over de specifieke aandachtspunten die je als tooguitbater in acht moet nemen tijdens jouw dienst.

 

We werken er hard aan om de chalet corona-proof te kunnen openen en kijken er naar uit om jullie vanaf 22 juni allemaal terug in levende lijve te kunnen zien!

 

Met enthousiaste groeten

Het TOGS-bestuur

CORONA-PROOF CHALET REGLEMENT VOOR DRINKERS,
PRATERS EN GENIETERS (KLANTEN)


Respecteer te allen tijde de standaard-maatregelen
o Bewaar buiten je eigen bubbel 1,5m afstand
o Was je handen regelmatig
o Nies of hoest in je elleboog
o Blijf thuis als je ziek bent


Volg het circulatiepad
o Ingang via de buitentrap aan de kant van de tennisterreinen
o Uitgang via de buitentrap aan de kant van het voetbalterrein
o Looplijnen binnen worden met pijlen aangegeven


Maak gebruik van het reinigingstafeltje met
o Ontsmettende handgel
o Ontsmettende spray voor de tafels en stoelen
o Papieren doekjes
o Emmer en vod

- Er mag maximum 1 tooguitbater zijn, ook dit is een vrijwilliger dus we rekenen op iedereen om zelf te bestellen aan de toog, glazen terug te brengen en de tafel proper achter te laten
voor de volgende
- Betaal bij voorkeur met Payconic
- Respecteer de sluitingsuren van de chalet

Bij aankomst
- Volg de looplijnen door de kantine naar het terras
- Kies een tafel en zorg dat iedereen aan je tafel een zitplaats heeft. ‘Staande’ klanten zijn niet
toegelaten
- Zijn alle tafeltjes volzet? Zet je dan beneden op het gras of kom later nog eens terug
- Duid een tafelverantwoordelijke aan; hij/zij komt als enige aan de toog om te bestellen of
glazen terug te brengen
- Gebruik indien gewenst de ontsmettende spray op het reinigingstafeltje om je tafel en
stoelen te desinfecteren


Tijdens je bezoek

- Er mogen maximum 10 personen aan 1 tafel zitten
- Bestel in de bestelzone
- De toiletten zijn enkel toegankelijk langs buiten (langs de buitentrap aan de kant van het
voetbalveld). Specifieke aandachtspunten voor het gebruik van het sanitair hangen uit aan de toiletten
- Er mag niemand achter de toog of in de keuken komen tijdens een toogdienst zonder de
toelating van de verantwoordelijke vrijwilliger op dat moment
- Beperk je verplaatsing in de chalet, verplaats je enkel van en naar je tafel en de toiletten - Kinderen mogen niet tussen de tafels heen en weer lopen. Voor hen werd binnen een
kidscorner ingericht en uiteraard lopen, rennen en springen zij op het gras zoveel als ze
willen
o Kinderen tot 12 jaar kunnen in de kidscorner spelen zonder de social distancing-
maatregelen in acht te hoeven nemen
o Het beschikbare speelgoed wordt niet door TOGS ontsmet. Gebruik ervan is dan ook
steeds op eigen verantwoordelijkheid
o Na het spelen dient het speelgoed terug netjes opgeborgen te worden o Kinderen dienen steeds begeleid te zijn door een volwassene

Bij vertrek
- Breng je lege glazen, flesjes, … terug naar de toog (in de terugbreng-zone)
- Maak je tafel proper (gebruik de vod in de emmer op het reinigingstafeltje)
- Zet alle stoelen en tafels terug op hun plaats

Met deze regels openen Ik Dien en TOGS opnieuw de chalet. We rekenen op jullie verantwoordelijkheidszin en gezond verstand door het naleven van bovenstaande regels.

Nieuwtjes

Hallo TOGS-leden,

Een nieuwe Veiligheidsraad, wijzigingen in de corona-maatregelen, langere dagen en voortschrijdend inzicht betekenen voor onze club nieuwe vragen én antwoorden.

Met dit nieuwsbericht brengen we jullie kort op de hoogte van de laatste nieuwtjes van Tennis Oude God Sport!

 • Dé vraag waarop iedereen een antwoord verwacht: gaat onze chalet open vanaf 8 juni? Helaas is het antwoord: nog niet… Enerzijds zijn we afhankelijk van een aantal leveranciers om de opening van de chalet voor te bereiden (met lege drankkasten gaat niemand blij zijn) en anderzijds zijn de richtlijnen voor horeca zeer streng (industriële reiniging van glazen, enkel ‘zittende’ klanten, bediening aan tafel, constant ontsmetten, dragen van mondmaskers, maximum aantal personen toegelaten, …), wat maakt dat een opening op korte termijn niet haalbaar is. Het bestuur bekijkt momenteel wat moet en wat kan en we streven er naar om de chalet ten vroegste vanaf 1 juli terug te openen. Later deze week communiceren we over wat dit concreet betekent voor de toogdiensten. Je zal jammer genoeg dus nog even zelf voor de nodige hydratatie moeten zorgen, maar laat dat de (tennis)pret niet drukken.
 • Wegens groot succes zullen we wel de TOGS Take Away Apéro Friday herhalen op vrijdag 19 juni, weliswaar met een andere gerecht en drankje. Nodig dus gerust al wat vrienden uit in je grotere bubbel en kook dan vooral niet zelf! Meer info volgt via de Tennis-Vlaanderen App, onze website en onze Facebookpagina.
 • Aangezien het langer licht is, zijn de terreinen een uur langer bespeelbaar. Er wordt nog steeds geen verlichting voorzien, maar je kan vanaf maandag 8 juni ook een terrein reserveren van 21u tot 22u.
 • Er werd ook beslist om geen TOGS-lidkaarten meer te maken vanaf dit seizoen (hoera voor het milieu!). Aangezien terreinreservaties gebeuren via de app van Tennis Vlaanderen én je je Tennis Vlaanderen-lidnummer eenvoudig kan raadplegen via de app of website van Tennis Vlaanderen, is de meerwaarde van de plastieken lidkaartjes beperkt. Als je toch graag nog een lidkaart wil ontvangen, kan je hiervoor contact opnemen met Britt Ongena.
 • Tot slot brengen we jullie graag nog op de hoogte van een lopende ledenactie bij onze sponsor TennisDirect. Met de kortingscode TD05TP ontvang je tot en met 14 juni 10 euro korting bij een aankoop vanaf 50 euro. Zie de flyer in bijlage voor meer info.

Met sportieve groeten

Het TOGS-bestuur

Update PLAY SAFE & GO RICHTLIJNEN

Beste tennisleden 

De versoepeling van de quarantainemaatregelen vanaf 18 mei brengt ook voor onze tennisclubs een aantal wijzigingen in de toepassing van de Play Safe & Go – richtlijnen met zich mee.

In bijlage vinden jullie de aangepaste Play Safe & Go – richtlijnen voor Tennis Oude God Sport. De belangrijkste wijziging betreft de – voorzichtige – toelating van dubbelspel vanaf 18 mei: “Dubbelspel is opnieuw toegelaten, mits het doorgaat in georganiseerd verband door een club én met een meerderjarige toezichthouder of trainer (+18)”. Voor Tennis Oude God Sport vertaalt dit zich in de volgende voorwaarden:

 • Het respecteren van de social distancing maatregelen blijft noodzakelijk. Houd dus te allen tijde 1,5 meter afstand, ook als dat betekent dat je een bal moet laten gaan… we zijn nog geen competitie aan het spelen! Gebruik voor het wisselen van kant beide kanten van het net zodat de afstand tussen de spelers onderling bewaard blijft. Betreed of verlaat het veld na elkaar.
 • Sla op met je eigen gemarkeerde ballen en speel ballen van andere spelers enkel terug met je voet of met je racket.
 • Ontsmet je handen voor en na het vegen van het terrein.
 • Geef geen kusjes, handen of high fives. Tik in plaats daarvan je rackets tegen elkaar.
 • Ga na het spelen meteen naar huis.
 • Beperk het aantal verschillende spelers
 • Enkel de spelers die op de reservatie staan, mogen het terrein betreden. Voor dubbelspel reserveer je dus altijd voor alle 4 de spelers!
 • De speler die de terreinreservatie doet, is de verantwoordelijke toezichthouder tijdens het dubbelspel. Deze speler kan op het niet naleven van de Play Safe & Go – richtlijnen aangesproken worden, en zelfs aansprakelijk gesteld worden in geval van externe controle. Er dient dus altijd een meerderjarige verantwoordelijke aanwezig te zijn. Bij een dubbelspel waarbij enkel minderjarigen meespelen, komt er een volwassen verantwoordelijke mee om de toepassing van de Play Safe & Go – richtlijnen te bewaken.
 • Het bestuur is in geen geval aansprakelijk voor eventuele COVID-19 besmettingen.
 • Omwille van ieders gezondheid is het naleven van deze richtlijnen in de huidige omstandigheden erg belangrijk. Er zal regelmatig controle uitgeoefend worden op het naleven van de richtlijnen. Bij een overtreding zullen gepaste maatregelen getroffen worden. Indien het niet mogelijk blijkt om de richtlijnen te volgen, kan het bestuur beslissen om de toelating van dubbelspel opnieuw op te schorten.

Voor het enkelspel wijzigt er niets.

 

Een ander gevolg van de versoepeling van de quarantainemaatregelen vanaf 18 mei betreft de mogelijkheid om opnieuw tennislessen te organiseren. Omwille van organisatorische redenen werden de Kidstennislessen voor seizoen 2020 eerder al geannuleerd. De lessen voor volwassenen (Start to Play, Into Club en Keep on Tennis) vangen wel aan vanaf 18 mei onder begeleiding van lesgevers Evert Jonckheere, Seppe van den Broeck en Kenny de Vlaminck.

We geven jullie verder mee dat Ik Dien vanaf 18 mei de voetbaltrainingen opnieuw opstart, weliswaar in aangepaste vorm en rekening houdend met de social-distancing richtlijnen. Schrik dus niet als je opnieuw meer beweging ziet rond onze club.

Wij bedanken iedereen voor het naleven van de Play Safe & Go – richtlijnen de afgelopen weken en rekenen ook de komende weken op jullie inzet. Enkel zo kunnen we alle leden de kans geven om te genieten van recreatief tennis in coronatijden.

 

Met vriendelijke coronavrije groeten

 

Het TOGS-bestuur

UPDATE 18-05-2020 Play Safe and Go TOGS.pdf

Play Safe & Go Richtlijnen

Beste tennisleden

Vanaf 4 mei mag er terug getennist worden... en hoe! Tennis Vlaanderen stelde de Play safe & Go-richtlijnen op voor tennisspelers om op een veilige manier onze favoriete hobby te kunnen beoefenen in tijden van Corona.

Onderaan vinden jullie een overzicht van deze richtlijnen voor spelers en de toepassing ervan door Tennis Oude God Sport. Mogen wij jullie vragen om deze richtlijnen aandachtig te lezen en te respecteren aub? Wij rekenen op jullie inzet om het leuk én veilig te houden voor iedereen!

Deze richtlijnen zijn van kracht vanaf 4 mei. Wijzigingen (hopelijk versoepelingen) van deze richtlijnen zullen we te gepasten tijde aan jullie communiceren. Ook het verdere verloop van het tennisseizoen zal nog onderhevig zijn aan wijzigingen, hierover later meer.

Alvast van harte bedankt voor jullie medewerking en veel speelplezier!

Het TOGS-bestuur

Play safe and go - Richtlijnen spelers TOGS (1).pdf

Payconiq

Vanaf heden kan er in de chalet met Payconiq betaald worden. 

Payconiq

Nieuwe poort parking

Beste leden,

Zoals jullie al dan niet reeds gezien hebben is de club sinds enkele weken afgesloten met een mooie en praktische poort bij het oprijden van de parking.  Opdat deze zo mooi en praktisch zou kunnen blijven willen we ook via deze weg voor onderstaande puntjes aandacht vragen bij het openen en sluiten van deze poort:

-Gelieve bij het openen van de poort vooraan de parking de beide vleugels/poorten te openen.  Dit om accidenten en schade aan wagens en poorten te voorkomen.

-Gelieve bij het sluiten van de poort vooraan de parking de beide vleugels/poorten te sluiten.  Dit zodanig dat de parking afgesloten is voor derden die zich op de parking wensen te plaatsen.

Dank bij voorbaat

Pasmomenten Club Outfit

Beste leden Togs,

Zoals jullie reeds via de nieuwsbrief vernomen hebben, zullen we dit jaar een nieuwe clubtrainer lanceren.  Deze om het groepsgevoel nog wat meer aan te scherpen, met je dubbelpartner in dezelfde trainer toe te komen, als interclub/ART-ploeg in dezelfde trainer toe te komen of om als groep ergens naartoe te trekken of te gaan supporteren.  Wij hopen dat dit een groot succes mag worden en hebben dan ook een heel aantal pasmomenten voorzien om je deze trainer eens te laten passen/aanvoelen.  In het document met link hieronder staan de data en uren waarop deze trainer met zekerheid te passen en te bestellen valt. 

Pasmomenten Club Outfit

Tot zaterdag, sportieve groeten

Kidstennis Togs 2019

Wegens succes zullen wij ook dit jaar tennislessen voor kinderen organiseren volgens de methodiek van Tennis Vlaanderen.

Lees hier de brief Kidstennis 2019 van Kastaar met alle info over de kinderlessen!

Google Chrome / Firefox

Beste Gebruiker,

  


Voor het gebruik van deze website is het aangewezen om Firefox of Google Chrome als browser te installeren, het gebruik van Internet Explorer is af te raden omdat deze browser andere standaards gebruikt en er hierdoor de lay-out van de website er enigszins anders laat uitzien. Dit zal op bepaalde pagina's de leesbaarheid in het gedrang brengen. 

Google Chrome kan je hier downloaden
Firefox kan je hier downloaden    

Kalender

Facebook